De Açai bes

 

Açai (a-sa-ie) is een klein donker besje dat in grote trossen aan de açai palm groeit. Deze boom is inherent aan het Amazone gebied en de vruchtjes behoren al eeuwen tot het lokale dieet.

Door hun uitzonderlijke combinatie aan voedingsstoffen wordt açai beschouwd als één van ‘s werelds meest voedzame bessen soort. Het is daarenboven dé ideale voedingsbron voor vegetariërs of veganisten die bepaalde stoffen moeilijker in hun dieet vinden.

De Orac waarde is meer dan dubbel zoveel als die van zijn blauwe bes- broertje. De Orac waarde geeft de hoeveelheid anti-oxidanten weer in voeding. Anti-oxidanten helpen onder andere het lichaam goed te functioneren en de cellen te beschermen tegen vrije radicalen en celbeschadiging.

De hoeveelheid omega vetzuren in açai is bij de hoogst mogelijke in fruit (ohja, hoger dan avocado!). Het zijn ook deze die voor die romige textuur van jouw bowls zorgen!

Açai Pulp packs

  • Ze bevatten veel vezels. 100g açai bevat 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
  • De açai bes bevat alle 19 aminozuren die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.
  • De proteïne structuur is gelijkaardig aan die van ei, wat onder andere verklaart waarom ze zo geliefd zijn bij sporters, vegetariërs en veganisten.
  • Ze bevatten meer dan 50 nutriënten, waarvan er veel uniek zijn aan de vruchtbare omgeving van het Amazonewoud.
  • Zeer laag in natuurlijke suikers en daarom zeer geschikt voor mensen met een insuline gevoeligheid.
  • De karakteristieke donkere, bijna zwarte kleur komt door de hoge hoeveelheid anthocyanen in de schil. Hoe intenser de kleur van een voedingsmiddel, hoe meer deze anti-oxidatief werken en hoe voedzamer ze zijn.

Açai Bowl mixes